• itulau_fanua

tala fou

O le sefulu pito i luga lauiloa Yoga Masters

Yogana afua mai Initia anamua, na muamua taulaʻi i le ausiaina o le paleni faaletino ma le mafaufau e ala i le mafaufau loloto, manava manava, ma tu ma aga faʻalelotu.I le aluga o taimi, o aʻoga eseese o yoga na atiaʻe i totonu o le faʻalapotopotoga Initia.I le amataga o le 20th seneturi, na gauai atu ai le yoga i Sisifo ina ua faʻalauiloaina e Initia yogi Swami Vivekananda i le lalolagi atoa.I aso nei, ua avea le yoga ma faʻataʻitaʻiga faʻaletino ma le olaga i le lalolagi atoa, faʻamamafaina le fetuutuunai faaletino, malosi, toʻa mafaufau, ma le paleni i totonu.O le yoga e aofia ai faʻatonuga, pulea le manava, mafaufau loloto, ma le mafaufau, fesoasoani i tagata taʻitoʻatasi e maua le lotogatasi i le lalolagi faʻaonaponei.

O lenei tusiga o loʻo faʻaalia muamua ai matai yoga e sefulu na i ai se aafiaga taua i yoga faʻaonaponei.

 1.Patanjali     300 Bc.

https://www.uweyoga.com/products/

Na taʻua foi o Gonardya poʻo Gonikaputra, o se tusitala Hindu, mystic ma le filosofia.

 

O loʻo ia umia se tulaga taua i le tala faasolopito o yoga, talu ai na ia tusia le "Yoga Sutras," lea na muamua faʻatagaina le yoga ma se faiga faʻapitoa o aʻoaʻoga, cognition, ma faʻataʻitaʻiga.Na faavaeina e Patanjali se faiga yoga tuʻufaʻatasia, faʻavaeina le faavae mo le faʻavae atoa o le yoga.Na faʻamatalaina e Patanjali le faʻamoemoega o le yoga o le aʻoaʻoina o le auala e pulea ai le mafaufau (CHITTA).O le mea lea, ua faʻaaloalogia o ia o le na faavaeina le yoga.

 

O le yoga na siitia i se tulaga faasaienisi mo le taimi muamua i le talafaasolopito o tagata i lalo o lana taitaiga, a o ia suia lotu i se faasaienisi mama o mataupu faavae.O lana matafaioi i le faʻasalalauga ma le atinaʻeina o yoga e taua tele, ma mai lona taimi e oʻo mai i le taimi nei, o loʻo faʻaauau pea ona faʻamatalaina e tagata le "Yoga Sutras" na ia tusia.

 

2.Swami Sivananda1887-1963

O ia o se matai yoga, taʻiala faaleagaga i le Hindu, ma o se lagolago o Vedanta.A o leʻi taliaina mea faaleagaga, sa auauna o ia o se fomaʻi mo ni nai tausaga i British Malaya.

O ia o le na faavaeina le Divine Life Society (DLS) i le 1936, Yoga-Vedanta Forest Academy (1948) ma le tusitala o le silia ma le 200 tusi i yoga, Vedanta, ma le tele o mataupu.

 

Sivananda Yoga o loʻo faʻamamafaina mataupu faavae e lima: faʻamalositino lelei, manava lelei, malolo lelei, meaʻai tatau, ma le mafaufau loloto.I le aga masani o le yoga, e amata le tasi i le Sun Salutation aʻo leʻi tuʻuina atu i le tino.O faʻamalositino manava poʻo le mafaufau loloto e faʻaaogaina i le Lotus Pose.E mana'omia se taimi malolo tele pe a uma fa'ata'ita'iga ta'itasi.

图片2

3.Tirumalai Krishnamacharya1888- 1989

图片3

O ia o se faiaoga yoga Initia, fomaʻi ayurvedic ma se tagata atamai.O loʻo vaʻaia o ia o se tasi o gurus sili ona taua o yoga faʻaonaponei, [3] ma e masani ona taʻua o le "Tama o Modern Yoga" mo lana faatosinaga lautele i le atinaʻeina o le postural yoga. , sa ia saosaolaumea i le toe faafouga o le hatha yoga.[

O tamaiti aʻoga Krishnamacharya na aofia ai le tele o faiaoga sili ona taʻutaʻua ma taʻutaʻua a yoga: Indra Devi;K. Pattabhi Jois ;BKS Iyengar ;lona atalii TKV Tesikakara;Srivatsa Ramaswami ;ma AG Mohan .O Iyengar, o lona tuagane faaletulafono ma le na faavaeina le Iyengar Yoga, na ia taʻua Krishnamacharya i le faʻamalosia o ia e aʻoaʻo le yoga aʻo laʻitiiti i le 1934.

 

4.Indra Devi1899-2002

 

 

Eugenie Peterson (Latvia: Eiženija Pētersone, Rusia: Евгения Васильевна Петерсон; 22 Me, 1899 - 25 Aperila 2002), ua taʻua o Indra Devi, o se faiaoga paionia o yoga o faamalositino, ma o se uluai soo o le yoga" , Tirumalai Krishnamacharya.

Na ia faia ni sao taua i le faalauiloaina ma le faalauiloaina o yoga i Saina, Amerika, ma Amerika i Saute.

O ana tusi e fautuaina ai le yoga mo le toomaga o le atuatuvale, na maua ai lona igoa tauvalaau "tama'ita'i muamua o yoga".Na tusia e lona tusitala, Michelle Goldberg, o Devi "na totoina fatu mo le yoga boom o le 1990s".[4]

 

 

图片4

 5.Shri K Pattabhi Jois  1915 - 2009

图片5

O ia o se Initia yoga guru, o le na atiina ae ma lauiloa le sitaili tafe o yoga e pei o faamalositino ua lauiloa o Ashtanga vinyasa yoga.[a][4] I le 1948, na faatuina ai e Jois le Ashtanga Yoga Research Institute[5] i Mysore, Initia.O Pattabhi Jois o se tasi o lisi puupuu o Initia na fesoasoani i le faʻavaeina o yoga faʻaonaponei e fai ma faʻamalositino i le 20th seneturi, faʻatasi ai ma BKS Iyengar, o le isi tamaititi a Krishnamacharya i Mysore.

O ia o se tasi o soo taʻutaʻua o Krishnamacharya, e masani ona taʻua o le "Tama o Modern Yoga."Na ia faia se sao taua i le faʻasalalauina o yoga.Faatasi ai ma le faʻalauiloaina o le Ashtanga Yoga i Sisifo, o sitaili yoga eseese e pei o Vinyasa ma Power Yoga na faʻaalia, ma avea ai Ashtanga Yoga ma puna o musumusuga mo sitaili yoga faʻaonapo nei.

6.BKS Iyengar  1918 - 2014

Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar (14 Tesema 1918 - 20 Aokuso 2014) o se faiaoga Initia o le yoga ma le tusitala.O ia na fa'avaeina le faiga o le yoga e pei o le fa'amalositino, ua ta'ua o le "Iyengar Yoga", ma sa ta'ua o se tasi o ta'ita'i yoga gurus i le lalolagi.[1][2][3]O ia o le tusitala o le tele o tusi e uiga i le yoga ma filosofia e aofia ai le Malamalama i le Yoga, Malamalama i Pranayama, Malamalama i luga o Yoga Sutras o Patanjali, ma Malamalama i le Ola.O Iyengar o se tasi o uluaʻi tamaiti aʻoga a Tirumalai Krishnamacharya, lea e masani ona taʻua o "le tama o yoga faʻaonaponei".[4]Ua faʻamaonia o ia i le faʻalauiloaina o yoga, muamua i Initia ona sosoo ai lea ma le lalolagi atoa.

图片6

7. Paramhansa Swami Satyananda Saraswati

图片9

O ia o le na faavaeina le Bihar School of Yoga.O ia o se tasi o Matai sili o le 20th Century na ia aumaia se tino tele o le malamalama yoga natia ma faʻataʻitaʻiga mai faiga anamua, i le malamalama o le mafaufau faʻaonaponei.Ua talia nei lana faiga i le lalolagi atoa.

O ia o se tamaititi aoga a Sivananda Saraswati, o le na faavaeina le Divine Life Society, ma na faavaeina le Bihar School of Yoga i le 1964.[1]Na ia tusia le silia ma le 80 tusi, e aofia ai le tusi taʻutaʻua 1969 Asana Pranayama Mudra Bandha.

8.Maharishi Mahesh Yoga1918-2008

O ia o se Initia yoga guru lauiloa mo le fatuina ma le faʻalauiloaina o mafaufauga loloto, mauaina o suafa e pei o Maharishi ma Yogiraj.Ina ua uma ona maua se faailoga i le fisiki mai le Iunivesite o Allahabad i le 1942, na avea o ia ma fesoasoani ma soo o Brahmananda Saraswati, o le taitai o le Jyotirmath i Initia Himalaya, o loo faia se sao taua i le mamanuina o ona mafaufauga faafilosofia.I le 1955, na amata ai e Maharishi ona faailoa atu ona manatu i le lalolagi, ma amata ai asiasiga i le lalolagi atoa i le 1958.

Na ia aʻoaʻoina le sili atu i le fasefulu afe faiaoga o mafaufauga loloto, faʻavae le faitau afe o aʻoaʻoga ma le faitau selau o aʻoga.I le faaiuga o le 1960s ma le amataga o le 1970s, na ia aoaoina ai tagata iloga lautele e pei o The Beatles ma le Beach Boys.I le 1992, na ia faavaeina le Natural Law Party, auai i faiga palota i le tele o atunuu.I le 2000, na ia faʻatuina ai le faʻalapotopotoga e le o ni polofiti i le Global Country of World Peace e faʻalauteleina ai ona manatu.

图片10

9.Bikram Choudhury1944-

图片11

Fanau i Kolkata, Initia, ma umia sitiseni Amerika, o ia o se faiaoga yoga lauiloa mo le faavaeina o le Bikram Yoga.O le yoga postures e mafua mai i le Hatha Yoga tu masani.O ia o le foafoa o le Hot Yoga, lea e masani ona faia ai aʻoaʻoga yoga i totonu o se potu vevela, e masani lava ile 40 °C (104 °F).

 

10.SWAMI RAMDEV 1965-

Swami Ramdev o se ta'uta'ua yoga guru i le lalolagi, o le na faavaeina le Pranayama Yoga, ma o se tasi o faiaoga yoga ta'uta'ua i le lalolagi atoa.O lana Pranayama Yoga o loʻo faʻamalosia le faʻatoʻilaloina o faʻamaʻi e ala i le malosi o le manava, ma e ala i taumafaiga faʻamaoni, na ia faʻaalia ai o le Pranayama Yoga o se togafitiga faʻanatura mo maʻi eseese o le tino ma le mafaufau.O ana vasega e tosina mai ai le toʻatele o tagata, ma sili atu i le 85 miliona tagata o loʻo faʻalogo i televise, vitio, ma isi auala.E le gata i lea, o ana vasega yoga e ofoina fua e aunoa ma se totogi.

 

图片13

Yoga ua aumaia ia i matou le soifua maloloina, ma matou te matua faʻafetai tele mo le suʻesuʻeina ma le faʻamaoni o tagata eseese i le matata oyoga.Fa'afetai ia i latou!

DM_20231013151145_0016-300x174

So'o se fesili po'o se mana'oga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou:

UWE Yoga

imeli: inf@cduwell.com

Mobile/WhatsApp: +86 18482170815


Taimi meli: Mati-01-2024